Postavite pitanje o ovom proizvodu

SELF OMNINUTRITION EAA PRO

Dostupnost: Proizvoda nema na stanju

Manufacturer: SELF OMNINUTRITION
26,50 €
DOPRINOSI IZGRADNJI MIŠIĆA
SPRIJEČAVA NAKUPLJANJE MASNIH NASLAGA NA STOMAKU
POBOLJŠAVA OPORAVAK
SPRIJEČAVA RAZGRADNJU MIŠIĆA
Order Now

SELF OMNINUTRITION EAA PRO

Quantity
Your Name
Address
Phone Number

EAA Pro sadrži 8 esencijalnih amino kiselina (EAA) koje tijelo ne može samo proizvesti. Amino kiseline su gradivni blokovi proteina, koje tijelo između ostalog koristi i za izgradnju mišićnog tkiva. Tijelo proizvodi pojedine amino kiseline koje zovemo neesencijalnim, ostale amino kiseline (esencijalne) moramo unijeti kroz ishranu. Iako se suplementacija amino kiselinama gotovo uvijek veže za sportiste, njihova konzumacija će proizvesti mnoge blagodeti i kod osoba koje se ne bave nikakvom fizičkom aktivnošću. Razlog ovome je taj što amino kiseline proizvode enzime koji utiču razna stanja i aktivnosti poput sna, koncentracije i umora. U jednoj objavljenoj studiji, naučnici su otkrili da redovno konzumiranje amino kiselina sprječava nakupljanje masnih naslaga u predjelu abdomena kod žena nakon menopauze.

Takođe pokazalo se da osobe koje su na dijeti i konzumiraju amino kiseline su značajno više smršale u odnosu na osobe koje su bile samo na dijeti. Ove aminokiseline ne samo da pomažu u procesu izgradnje mišića, već su i odlične za očuvanje postojeće mišićne mase osoba koje se ne bave sportom.

Još jedna studija objavljena u “Journal of Nutrition” upućuje na to da aminokiseline imaju pozitivan rezultirajući efekat na VO2 max (maksimalnu potrošnju kisika), koji je bio najveći kod osoba koje su dodatno konzumirale aminokiseline, u odnosu na placebo skupinu.

Upotreba: Pomiješajte jednu mjericu (16g) s vodom i kada trenirate, konzumirajte tokom ili odmah poslije treninga. Kada ne trenirajte konzumirajte između obroka.

Pakovanje: 500g

Okus: Tropical

Kontaktirajte nas

Radno vrijeme

  • Radnim danima i subotom
  • 0d 09:00 - 21:00h
  • Nedjeljom ne radimo